top of page
  • Writer's picturePC Edu

Ώστε εσύ πήρες τις δουλειές μας!


Είναι αλήθεια πως για δεκαετίες, όλοι χρησιμοποιούσαμε διάφορα πράγματα για συγκεκριμένους λόγους. Για παράδειγμα κρεμάγαμε το ημερολόγιο στον τοίχοι του σπιτιού μας για να βλέπουμε κάθε φορά την ημερομηνία της ημέρας, χρησιμοποιούσαμε το παλιό κλασικό ξυπνητήρι με τις δύο κουδούνες για να μας ξυπνάει το πρωί (αργότερα περάσαμε και στο ψηφιακό ρολόι - ξυπνητήρι), είχαμε μόνο το σταθερό τηλέφωνο για μέσω επικοινωνίας και φυσικά το κλασικό χειρόγραφο γράμμα που στέλναμε παραδοσιακά μέσω ταχυδρομείου.


Όσο όμως προχωράει η τεχνολογία, προχωράει σαν έρμαιο και η ζωή μας μαζί της, γιατί καθώς αυτή εξελίσσεται , πρέπει να συμπορευθούμε σε αυτήν την εξέλιξη και εμείς μαζί της.


Γύρω στην δεκαετία του 90 λοιπόν άρχισαν να μπαίνουν στην ζωή μας τα κινητά τηλέφωνα, που με τις λειτουργίες που παρείχαν ήδη από τότε αρχίσαν να θεωρούνται πλέον απαραίτητα.


Ήδη από τις πρώτες δυνατότητες που παρείχαν στους χρήστες τα κινητά ήταν το ημερολόγιο, η δυνατότητα κλήσης προφανώς και το ξυπνητήρι.

Ωπ! Να πως ήδη τρεις συσκευές και αντικείμενα του σπιτιού μας ξαφνικά μόλις αντικαταστάθηκαν! Μας πως θα αναρωτηθεί κανείς;!


Μα πολύ απλά αφού το κινητό παρέχει ήδη αυτές τις τρεις λειτουργίες, τότε ο άνθρωπος παύει σταδιακά να αγοράζει κάθε χρόνο ημερολόγια, να χρησιμοποιεί τόσο πολύ όσο παλιά το σταθερό τηλέφωνο και φυσικά να έχει στο κομοδίνο του ξυπνητήρι, αφού όλα αυτά τώρα πια τα έχει στην τσέπη του!

Παράλληλα με την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, άρχισαν να προστίθενται σε αυτά και άλλες λειτουργίες, όπως η αναπαραγωγή μουσικής και τραγουδιών, το ραδιόφωνο και φυσικά η φωτογραφική μηχανή.

Εδώ λοιπόν στον δεύτερο αυτόν σταθμό της εξέλιξης των κινητών τηλεφώνων βλέπουμε πως αντικατέστησαν ακόμα και τα παλιά ραδιόφωνα που είχαμε και ίσως έχουμε ακόμα κάποιοι αν όχι όλοι στο σπίτι μας, καθώς επίσης και τα παλιά walkman ή αλλιώς φορητά κασετόφωνα και τα μετέπειτα diskman, που αυτά αντί για κασέτα έπαιζαν όμως cd.

Στην συνέχεια όταν πια έγιναν smartphones και άρχισαν να αντικαθιστούν σε μεγάλο βαθμό και τους υπολογιστές, από τότε και έπειτα παρέχουν και την δυνατότητα του email, που εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και αντικαθιστά με πολύ μεγάλη ευκολία το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

Όπως το βλέπετε και στην εικόνα που την βρήκαμε στο facebook, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον δημιουργό της, αλλά παρόλα αυτά τον ευχαριστούμε πολύ, το κινητό μπήκε στην ζωή μας και πολύ γρήγορα αντικατέστησε με μία απλή κίνηση θα λέγαμε πολλά αντικείμενα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.


Είναι πράγματι απορίας άξιο το τι ακριβώς θα έρθει τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει το κινητό στην καθημερινότητα της ζωής μας προσφέροντας μας μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών και ευκολιών στις ζωές μας.


*Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για τις μακέτες προέρχονται από το Pixabay.com και από το Pexels.com, ενώ η αρχική, κεντρική φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από το facebook, αλλά ως αγνώστου δημιουργού.


Post: Blog2 Post
contact-us-4193637_960_720.jpg
Contact Us
  • facebook-icon
  • twitter-icon
  • youtube-icon
  • email-icon

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας! Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page