top of page
  • Writer's picturePC Edu

Τι ακριβώς είναι το λειτουργικό σύστημα Android


Το λειτουργικό σύστημα Android αποτελεί μία σχεδιασμένη έκδοση για κινητές συσκευές όπως για παράδειγμα τα κινητά μας smartphones και tablets, του λειτουργικού συστήματος των Linux το οποίο είναι γνωστό και ως το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα.


Το λειτουργικό σύστημα Android έκανε την πρώτη παρουσίαση του τον Νοέμβριο του 2007, ενώ η πρώτη εμπορική συσκευή με λειτουργικό Android που είναι το πρώτο κινητό με λειτουργικό σύστημα Android και πρόκειται για το κινητό HTC Dream.


Το λειτουργικό σύστημα Android είναι κυρίως σχεδιασμένο για να λειτουργεί με κινητές συσκευές οι οποίες όμως διαθέτουν κατά βάση οθόνη αφής, όπως είναι τα γνωστά πλέον σε όλους μας smartphone και tablet.


To Android αναπτύχθηκε ως λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών από μία κοινοπραξία προγραμματιστών επονομαζόμενη ως Open Handset Alliance και η χρηματοδότησή του προέρχεται από την Google. Το Android μέχρι σήμερα αριθμεί 11 σταθερές εκδόσεις με την τελευταία να κυκλοφορεί με το όνομα Android 11 τον Σεπτέμβριο του 2020.




99 views0 comments
Post: Blog2 Post
contact-us-4193637_960_720.jpg
Contact Us
  • facebook-icon
  • twitter-icon
  • youtube-icon
  • email-icon

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας! Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page